Bij Eugenie in de Keuken

Programma

“Bij Eugenie in de Keuken” is de titel van een reeks theatervoorstellingen, waarbij tante Eus het publiek meeneemt in gebeurtenissen op en rond haar keuken.

In deze Culinaire Beleving, krijgt u niet alleen te maken met keukenrecepten, maar neemt zij u ook mee in haar keukenverhalen, haar liedjes, haar anekdotes en haar keukenroddels. Daarin wordt zij bijgestaan door haar kokkie/kebon Jeffrey van Overeem, die in haar keuken de maaltijden voorbereidt die aan het eind van de middag worden geserveerd.

In deze voorstelling ontvangt tante Eus steevast gasten, die haar deelgenoot maakt van zijn of haar leven.

Meer informatie kunt u vonden op de website van Het Werftheater

Tante Eus
As met een Indisch Verleden

As met een Indisch Verleden

Programma

Wat doe je als je niet weet waar je de as van je moeder moet uitstrooien? Als het je moeite kost haar los te laten? Als elk plekje dat je maar zou kunnen bedenken niet goed genoeg is. Die knagende onzekerheid; is dit wat zij wilde?

Hier sta je dan in het bos met de urn in je hand waarin zij, je moeder zit opgesloten. De herinneringen aan haar dringen zich aan je op. Een moeder met een Indisch verleden en jij als haar dochter, die twee culturen in zich mee draagt.

In deze theatervoorstelling neemt Yvonne Groeneveld u mee in een zoektocht door haar eigen leven. Geboren uit een Indische moeder en een Nederlandse vader zijn in haar de twee culturen even sterk aanwezig. De herinnering aan haar moeder roept beelden op uit het verleden, waar zij voor een deel getuige van is geweest. Maar wat heeft zij echt zelf meegemaakt en wat heeft zij zich uit de verhalen van haar moeder eigen gemaakt? Wat doet het met haar? Wat maakt haar tot wie zij nu is? Wat betekent die vermenging van verschillende culturen en hoe kan je definitief afscheid nemen en daarnaast accepteren dat je nooit los van de ander kunt zijn?
As met een Indisch verleden is een theatervoorstelling waarbij Yvonne vertelt en de beelden voor zichzelf spreken.

Tekst en spel : Yvonne Groeneveld
Advies : Daphne de Bruin
Beeld, licht en geluid : Charlie Feld

Roldiedollen

Roldiedollen met Eugenie

Arrangement

U kunt nu ook voor een arrangement kiezen: Roldiedollen.

Dit houdt in dat u na de cabaretvoorstelling kunt genieten van een uitgebreide indische maaltijd. “Roldiedollen met Eugenie” is een cabaretesk theaterprogramma, waarbij tante Eus de Indische gewoontes (adat) op de korrel neemt. Zelf geboren in het voormalig Indië, weet zij met enige zelfspot de goede en zwakke plekken haarfijn op te sporen en te analyseren. Met een zweem van nostalgie en gekleed in sarong en kabaja en met die typisch Indische tongval (het petjoh) kan men hartelijk lachen om de gebruiken en ongemakken, die zo kenbaar zijn voor de Indische mensen.

De voorstelling vindt plaats in het Werftheater, Oudegracht 60 ( a.d werf) te Utrecht.

Na afloop van de voorstelling begeeft men zich dan naar het Indonesisch restaurant “Selamat Makan” (www.selamat-makan.nl) Dit restaurant staat op de Voorstraat 100 in Utrecht en is gelegen op 12 minuten loopafstand van het Werftheater.

De kosten van dit arrangement bedragen € 37,50 p.p. Bij de prijs inbegrepen zit het welkomstdrankje, dat u door Yvonne wordt aangeboden. Daarbij biedt het restaurant na de uitgebreide maaltijd u ook nog een kop koffie of thee aan. Niet inbegrepen zijn de drankjes tijdens het diner! In overleg te boeken voor groepen van minimaal 20 personen. Individuele reserveringen zijn ook mogelijk.

Dit programma kunt u ook boeken voor optredens buiten het theater; voor verenigingen, verzorgingshuizen en kumpulans.

Voor inlichtingen en/of reserveringen 030 6931887 of info@yvonnegroeneveld.nl